Ivan Vilibor Sinčić:

Želimo pokazati da je politika briga za ljude i svoju zemlju, a ne rasprodaja

Ivan Vilibor Sinčić je, zajedno s Ivanom Lovrinovićem i Ankom Mrak Taritaš, u  srpnju bio najpozitivnije ocijenjen čelnik neke hrvatske političke stranke.

”Sretan sam i dajem sve od sebe svaki dan da opravdam povjerenje građana i da ih ničime ne razočaram, jer su već previše puta razočarani. No, imam mane kao i svi i ponekad pogriješim, ali trudim se ispraviti greške. Radim s ljudima svaki dan. Na raspolaganju sam im. Svoj sam život podredio potrebama građana i drago mi je da ljudi polako prihvaćaju naš način rada kao iskren i potreban da bi se društvo promijenilo”, kaže čelnik Živog zida, komentirajući istraživanje portala www.preferencije.hr. Prema postotku kojega je dobio (42,4%), samo je predsjednica države, Kolinda Grabar-Kitarović (54,6%), pozitivnija političarka.

Zanimljivo je kako je naše istraživanje pokazalo da bi stranka Živi zid, kada bi sada bili izbori, bila među jedine četiri stranke koje bi prešle izborni prag. Razloge za dobru percepciju javnosti prema Živom zidu Sinčić vidi u sljedećem:

”Mi mijenjamo percepciju političkog rada, želimo građanima pokazati da je politika nešto drugo od onoga što su dosad imali, da je to briga za ljude, da je to čuvanje vlastite zemlje i nacionalnog identiteta, očuvanje prirodnih resursa umjesto rasprodaje, podrška poduzetnicima umjesto sustavnog uništavanja proizvodnje. Ljudima je uništen moral, poljuljano povjerenje u političare, srušeni su im ideali. Moraju se opet osjetiti vrijedni, sposobni, cijenjeni.  Prije svega, društvo mora ozdraviti, moramo početi vjerovati jedni u druge, raditi jedni za druge, poticati se međusobno, davati si podršku, pomagati. To je težak put, ali ostvariv, kaže Sinčić, koji izražava zadovoljstvo što je u samom vrhu po popularnosti među političarima.

Ističe da je razlog tomu uzajamna ljubav i povjerenje.

”Ja vjerujem u njih, oni u mene”, poručuje predsjednik Živog zida.

(Anto Pranjkić)

324 preg.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail