LJETNA STANKA

Saborski zastupnici otišli na godišnji odmor

Stanka za vrijeme koje nema zasjedanja Hrvatskog sabora traje od 15. srpnja do 15. rujna, a u ta dva mjeseca saborski zastupnici dobit će plaće u ukupnom iznosu od oko 9,5 milijuna kuna bruto.

Prosječna neto plaća zastupnika kreće se oko 16 tisuća kuna.

Zastupnici imaju i pravo na isplatu zastupničkog paušala u iznosu od 1500 kuna mjesečno. Osim toga, dobivaju i naknade za odvojeni život u iznosu od 1000 kuna mjesečno.

Zastupnici koji žive više od 50 kilometara od Zagreba imaju pravo na korištenje smještaja u stanovima za službene potrebe ili u unajmljenim stanovima. Najam stana plaća im se do 2500 kuna mjesečno, a imaju pravo i na naknadu režijskih troškova do 500 kuna mjesečno.

Tu je i dnevnica koja za službeno putovanje u zemlji iznosi 150 kuna i naknada troškova za korištenje privatnog automobila u službene svrhe koja iznosi dvije kune po prijeđenom kilometru.

Zastupnici koji se koriste smještajem u stanovima za službene potrebe ili u unajmljenim stanovima, a na sjednice sabora dolaze vlastitim vozilom, imaju pravo na višekratnu naknadu troškova kilometraže pri dolasku i odlasku u svakom tjednu koliko traje zasjedanje.

 

 

181 preg.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail