Razultati iz kolovoza

Rejting HDZ-a skočio, glavnih opobrenih stranaka – pao; sve više neodlučnih

Prema najnovijim rezultatima istraživanja Preferencije.hr-a, provedenim tijekom prve polovice kolovoza, vladajućem HDZ-u narastao je rejting za više od dva posto. Rejting HDZ-a sada iznosi 25,09 posto podrške birača (sredinom srpnja bio je 22,72),  dok je SDP-ov pao za dva postotka pa sada iznosi 16,47 posto (bio je 18,49).

U kolovozu je, prema podacima našeg istraživanja, pao i rejting Živog zida sa 9,51 iz srpnja na 6,18 posto – sredinom osmog mjeseca. Predizborni rejting Mosta nezavisnih lista ostao je gotovo isti. U srpnju je Most imao podršku od 3,42, dok u kolovozu bilježi 3,21 posto podrške potencijalnih birača.

I dok su sve tri najveće oporbene stranke, prema istraživanju Preferencije.hr-a, zabilježile pad popularnosti, istovremeno je porastao broj onih koji na parlamentarnim izborima ne bi glasali ni za koga (sa 20,70 posto u srpnju na 22,83 posto u kolovozu).

Neodlučnih ispitanika je također više. U srpnju je neodlučno bilo 14,03 posto ispitanika, dok je njihov broj u kolovozu porastao na 15,34 posto.

FOTO: Vlada RH

Vizualizacija

311 preg.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail