O nama

Portal Preferencije.hr će svaki prvi radni dan nakon 15. u mjesecu objavljivati rezultate našeg istraživanja popularnosti političkih stranaka i političara te koalicija, potom vijesti, stručne analize i intervjue, vezane uz rejting političkih stranaka, koalicija i političara.

Istraživanja provodimo primjenom CATI metode (jednostavnije rečeno – telefonskim intervjuiranjem) na reprezentativnom uzorku od ČAK 1800 ispitanika, što nas čini JEDINSTVENIM na našem tržištu.

Zahvaljujući velikom broju ispitanika standardna greška uzorka je NIŽA, nego kod istraživanja drugih agencija na našem tržištu, te iznosi ± 2,5 posto.

Istraživanje Preferencija je stoga vrlo vjerodostojno i precizno te predstavlja realnu sliku preferencija političkih stranaka i političara kod hrvatskih građana.

Preferencije.hr istraživanje provodi od svibnja 2018. godine primjenom kvantitativne metode anketnog upitnika, kvotnog uzorka, n=1601.
Uzorak od 1.601 ispitanika pravilno je raspoređen je po županijama, spolu i dobi te obuhvaća cijelu Hrvatsku. Istraživanje se provodi prva dva tjedna u mjesecu, prema standardiziranom upitniku.
Podaci su analizirani programom SPSS. Statističke metode korištene u radu jesu metode inferencijalne statistike. Odrađuje se deskriptivna statistika i kros tabulacije.

Projekt Preferencije.hr usmjeren je na istraživanje preferencije čelnika političkih stranaka i političara, ali i na istraživanje utjecaja društvenih i političkih događaja na rejtinge stranaka i političara, potom istraživanje doživljaja rada predsjednice RH, Hrvatskog sabora i Vlade RH.

Projekt PREFERENCIJE.HR okupio je tim uglednih stručnjaka i analitičara (politologa, novinara, ekonomista, sociologa, psihologa, informatičara, matematičara i dr.), čije ćemo analize objavljivati na portalu Preferencije.hr

 

 

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail