DOJAM O POLITIČARIMA u rujnu

GRABAR KITAROVIĆ daleko NAJPOPULARNIJA, pozitivni još samo Aleksić, Lovrinović i Mrak Taritaš

Istraživanje preferencija političkih stranaka te hrvatskih političara provedeno u prvoj polovici rujna ove godine pokazalo je da je i dalje daleko najpopularniji političar (političarka) u Hrvatskoj hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Nju je u rujnu pozitivno ocijenilo 59,25 posto ispitanika, negativan dojam o njoj imalo je 19,45 posto, a neutralno ju je ocjenilo 21,30 posto ispitanika

Osim hrvatske predsjednice, još je samo troje čelnika političkih stranaka ocijenjeno pozitivnom ocjenom, u ukupnom zbroju. To su Goran Aleksić, predsjednik stranke Snaga, Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, te Anka Mrak Taritaš, predsjednica stranke GLAS.

Gorana Aleksića pozitivno je u rujnu doživjelo 34,79 posto, a negativno 23,21 posto anketiranih građana.

Ivana Lovrinovića pozitivno je ocijenilo 29,37 posto, a negativno 24,84 posto naših ispitanika, dok je Anka Mrak Taritaš pozitivna za 38,07, a negativna za 37,23 posto građana anketiranih u rujnu.

Većina naših ispitanika hrvatskog je premijera ocijenila negativno. Andreja Plenkovića pozitivno je, naime, ocijenilo 34,49 posto, a negativno 44,81 posto građana. Njih 20,70 posto o njemu imaju neutralno mišljenje.

No, daleko nepovoljniji rejting od Plenkovićeva, onaj je prvaka oporbe, Davora Bernardića. Predsjednika SDP-a negativno je u rujnu ocijenilo 60,54 posto naših ispitanika, dok je pozitivan dojam o njemu imalo svega 17,01 posto anketiranih građana. Neutralan dojam o njemu iskazalo je 22,45 posto ispitanika Preferencije.hr-a.

FOTO: Predsjednica.hr

 

 

479 preg.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail