RADNI SRPANJ DONIO REZULTATE

Goran Aleksić do pozitivnog rejtinga došao pomažući dužnicima

Goran Aleksić, predsjednik stranke Snaga, jedan je od sedmero pozitivno ocijenjenih lidera parlamentarnih stranaka u našem istraživanju iz srpnja. Valja napomenuti da čelnik Snage mjesec ranije nije bio u ukupnom zbroju pozitivno ocijenjen, ali je svojim aktivnostima i prisutnošću u medijima, prema svemu sudeći, u zadnjih nekoliko tjedana popravio dojam kod ispitanika.

Rastu pozitivnog rejtinga u slučaju Aleksića vjerojatno je doprinijela i potvrda presude suca Dobronića na Visokom trgovačkom sudu, kojom je presuđeno da je osam banaka ugovaralo nepoštene i zbog toga ništetne ugovorne odredbe valutne klauzule CHF. Nakon te presude, oštećeni mogu privatnim tužbama dobiti razliku između povećane i početne kamatne stope, kako tumači Aleksić, kao i pripadajuću zateznu kamatu, za što se čelnik Snage i zalagao.

Prema riječima Aleksića, taj bi proces trebao trajati narednih pet godina.  Predsjednik Snage kaže da će udruga Franak pokušati sve to što brže realizirati kroz odvjetničku mrežu i upute, kako bi oštećeni mogli doći do svojega novca. Prema njegovoj procjeni, radi se o iznosu od 10 do 15 milijardi kuna koje banke trebaju vratiti oštećenima.

(Anto Pranjkić)

263 preg.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail